Esdeveniments

Aigua i natura per parts iguals. Caminarem al costat de la Riera Major i descobrirem els seus hàbitats i com els podem conservar. Potser ens mullarem una mica els peus però de ben segur que serà una matinal fantàstica!

Una ermita enmig del bosc, una imatge trobada i un camí agradable. Una sortida matinal familiar perfecte per a conèixer l’entorn de Viladrau, el seu paisatge i les seves tradicions.

Amb l’ajuda dels macroinvertebrats podrem saber quin és l’estat ecològic de la Riera Major a Viladrau. Durant 2 hores farem de científics i aprendrem sobre els ecosistemes aquàtics i les implicacions que poden tenir les activitats humanes al seu desenvolupament.

Itinerari fàcil pel bosc on farem servir els cinc sentits per descobrir tot allò que normalment se’ns escapa. Vista, oïda, gust, tacte i olfacte. Veniu tots amb els sentits apunt per gaudir i aprendre!

Resseguirem els passos de Guerau de Liost a Viladrau. El seu dietari i poemes ens serviran per descobrir el poble des d’un nou punt de vista. Prepareu-vos per gaudir d’una matinal única amb literatura i visites a indrets únics i molt especials.

Després de l’estiu i abans de l’hivern el bosc té una transformació que convé que experimentem. Els fruits que els animals, persones guardem al rebost per passar l’hivern.

Com han arribat els castanyers a Catalunya? Una història singular i única ens ho explicarà. Un habitant amb dos mil anys d’història.

Recorregut per veure una poua de neu. Pous i poues que des del Montseny proveïen Barcelona de gel. Amb aquesta caminada resseguirem camins enmig de la muntanya que servien per fer aquesta activitat tan dura i no tan llunyana

Itinerari fàcil pel bosc on farem servir els cinc sentits per descobrir tot allò que normalment se’ns escapa. Vista, oïda, gust, tacte i olfacte. Veniu tots amb els sentits apunt per gaudir i aprendre!

Una sortida per conèixer els boscos del vessant nord del Montseny, les fustes més carbonades —l’alzina, el faig i el roure— i com les transportaven amb sàrries els traginers. També descobrirem alguna història d’aquests bosquerols

Sortida per conèixer arbres, fustes, branquillons i fruits, elements de la tradició bosquerola que seran els elements per a construir; un refugi d’insectes, una menjadora o una caixa niu.